Dit is de beste werkkleding voor 2021

In meerdere beroepen moet je werkkleding aan, dit is voor eigen veiligheid. De Arbo-wet geeft dan ook duidelijk aan, dat je als werkgever verplicht bent om te zorgen dat jouw werknemers hun werk veilig kunnen uitvoeren. En als hierbij dan beschermingsmiddelen komen kijken, dan moet je dit als werkgever leveren. Er moet dan voldoende bescherming geboden worden maar ook gekeken worden naar comfort en ontwerp. Ook moet er nu worden gelet op veroudering. Hierdoor is het het ook waard als werkgever om tijd te investeren in moderne en veilige kleding. Het moet functioneel blijven, vaak zitten er in werkkleding slimme oplossingen verstopt. Zakken en andere kleine vakjes zijn doordacht om het werk zo efficiënt mogelijk te maken. Als de werknemers in contact komen met klanten moeten zij er ook wel degelijk en professioneel uit zien. Hierbij de beste werkkleding die je kan kopen voor je werknemers

Een goede werkbroek

Je werknemers moeten goed kunnen blijven werken, werkkleding moet hen dus niet verhinderen. Een goede werkbroek is een must, ook hier zitten verschillen in tussen de vrouwelijke en de mannelijke pasvorm. Een dames werkbroek is afgestemd op de vrouwelijke pasvorm. Met de nieuwe generatie werkbroeken kunnen voeren nu optimaal hun werk uitvoeren en sluit het aan bij de behoefte van een veilige en comfortabele werkbroek. Werkkleding van helly hansen sluit hier goed bij aan. Er zijn meerdere soorten werkbroeken, je hebt de reflecterende werkbroek die belangrijk zijn voor extra zichtbaarheid en herkenbaar is door de fluorescerende kleur. Ook heb je de korte werkbroek, bij warme dagen is dit ontzettend handig. Soms zijn er zelfs broeken te koop waarbij je de pijpen kan afritsen en dus een 2-in-1 broek creëert.

Werkschoenen

Veiligheidsschoenen of ook wel werkschoenen zijn belangrijk als we kijken naar werkkleding. Deze schoenen zijn voorzien van een verharde neus en tussenzool om de voet te kunnen beschermen tegen beschadigingen. Veel recente werkschoenen zien er nu uit als gewone schoenen, waardoor de werkkleding al sneller een strakkere look krijgt. Ook gaat het hierbij om de draagcomfort je moet er namelijk al die tijd in werken. Werkschoenen heren zijn verdeeld in klassen en moeten dan gekocht worden binnen deze klassen om geaccepteerd te worden voor het dragen op de werkvloer. Veiligheidsschoenen worden meestal gebruikt bij de bedrijfstakken waar het werk risico’s voordoen. In de bouw zijn deze schoenen namelijk verplicht.

Een werkjas

Een werkjas maakt het werken makkelijker en veiliger, deze wordt gedragen als dit door de overheid verplicht wordt maar ook voor een betere uitstraling naar klanten toe. Een isolerende werkjas is belangrijk voor in de winter en beschermt dus tegen de kou terwijl een werkjas voor in de zomer juist andersom werkt, tegenover oververhitting. Het is een multifunctioneel kledingstuk, en zorgt voor veiligheid, waterdichtheid, winddichtheid en zichtbaarheid. Ook aan een werkjas zitten vaste waarden. Daardoor is het kiezen van een werkjas soms niet altijd makkelijk, er zijn ook heel veel keuzes. Het is belangrijk om jassen te hebben voor de seizoenen, maar ook in verschillende materialen voor verschillende klussen. Nu zijn er ook dames jassen te vinden, na een lange tijd van oncomfortabel lopen in heren jassen geeft de vrouwelijke pasvorm meer comfort voor vrouwen die in dezelfde branche werken.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *