3 tips om de beste babyshower ooit te organiseren

Ben jij of iemand die je kent zwanger en sta je op het punt om een babyshower te organiseren? Een babyshower is iets om nooit te vergeten en de zwangere staat even centraal net als haar baby. Toch is een babyshower organiseren erg makkelijk en handig hierbij zijn een paar tips om het feest onvergetelijk te maken voor iedereen. 

Wat is een babyshower? 

Een babyshower komt oorspronkelijk uit Noord- Amerika en is al een tijdje geleden overgevlogen naar Nederland. Het idee van een babyshower is om de zwangere en haar baby te vieren tijdens de laatste weken voor haar bevalling. Er worden cadeaus gegeven voor de babyuitzetlijst en er wordt babyshower versiering aangebracht zoals slingers, kaarten en ballonnen. Meestal worden er ook verrassingen gedaan om de aanstaande moeder helemaal in het zonnetje te zetten, zoals bordspelletjes of een mocktail-workshop.  

Leuke activiteiten en ideeën babyshower 

Een babyshower is een spannend en gezellig moment. Het plannen van een babyshower gaan echter wel stressvol zijn en daarom is het handig om een thema te kiezen om je daarop te focussen. Als de aanstaande moeder niks weet over de babyshower, kan je ervoor kiezen om het bij jou of bij een ander thuis te vieren. Ook kan er een ruimte worden afgehuurd om er samen even uit te zijn, mits dit voor de zwangere mogelijk is. Op zoek naar wat inspiratie om het beste feestje ooit te geven? 

  1. Kies de juiste versiering 

Is het geslacht en de naam al bekend bij de babyshower? Probeer dan de versiering hierop af te stemmen. Als het geslacht nog niet bekend is, kan er meer worden gekeken naar gender reveal versiering. Spannend en toepasselijk.  

  1. Eten en drinken 

Een zwangere vrouw heeft normaliter andere cravings dan de meeste mensen. Het is daarom leuk om het eten hierop af te stemmen. Misschien kunnen jullie samen de vaak rare combinaties van de zwangere uitproberen. Augurken met chocolade ijs? Bah! 

  1. Persoonlijke activiteiten 

Het feestje wordt natuurlijk gegeven voor de zwangere vrouw, maar het kind moet ook zeker niet vergeten worden. Laat daarom iedereen een brief of tekst schrijven voor het nog ongeboren kind, zodat hij of zij deze later in alle rust kan nalezen. Superleuk en persoonlijk. Ook kunnen jullie samen namen voor het kind verzinnen om de aanstaande moeder en vader op ideeën te brengen. 

Wat je ook doet op een babyshower, let op de wensen van de aanstaande moeder. Wil ze veel of weinig mensen op het feestje? Activiteiten of juist niet? Stel samen een lijst samen en organiseer een onvergetelijke babyshower voor moeder en kind. 

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *